Een rolsteiger huren gebeurt vaak op de automatische piloot, u gaat naar het het verhuurbedrijf toe en kiest voor het vertrouwde model dat u al jaren huurt. Echter; weet u de afmetingen nog wel? En is kopen uiteindelijk niet goedkoper dan huren? Denk bijvoorbeeld alleen al aan de investeringsaftrek die u van de belastingdienst terug krijgt.. In deze blog gaan we u voorzien van tips voor de aanschaf van rolsteigers!

Rolsteiger kopen, of toch huren?

Een rolsteiger huren is vaak een rompslomp. Eerst moet er contact gelegd worden met het verhuurbedrijf in de hoop dat er een stellage beschikbaar is, vervolgens moet deze opgehaald worden en dan pas kan u onderweg naar uw klus. Dit zijn vooralsnog alleen de operationele nadelen… maar heeft u weleens naar het financiële plaatje gekeken? Reken voor uzelf eens uit hoe het nu eigenlijk allemaal zit en besluit dan welke afweging u dan wilt maken: huren, of toch maar kopen?

  • Hoe vaak wordt er paar jaar gehuurd?
  • Wat kost de gemiddelde huur?
  • Hoeveel tijd bent u kwijt aan het ophalen en terugbrengen van het materiaal?

Tel bovenstaande zaken eens voor uzelf op en bekijk dan wat voordeliger voor u is. Al helemaal als u de investeringsaftrek en het afschrijven van onderdelen meerekent. Nooit meer huren, maar misschien zelfs verhuren en het is uw eigen…voordeliger kan niet!

Waar moet een rolsteiger aan voldoen?

Een rolsteiger moet uiteraard aan uw wensen voldoen, maar hoe bepaalt u deze? Allereerst is het goed om te kijken naar welke werkzaamheden u verricht en waar deze meestal plaatsvinden. Zo zal een schilder veel binnen werkzaamheden hebben (naast buitenwerk), maar heeft een schoonmaker, of de plaatser van zonnepanelen het materiaal meer buiten nodig. Vaak heeft u buiten weer meer ruimte tot uw beschikking dan dat u binnen heeft. Bij iedere klus past dan ook weer een andere steiger!

  • Bent u op zoek naar een brede, of een smalle rolsteiger?
  • Welke platformlengte bent u benodigd?
  • Op welke werkhoogte bent u veelal werkzaam?
  • Moet uw stellage voldoen aan de nieuwe opbouweisen?

Uiteraard zijn uw wensen belangrijk, echter is het ook goed om te kijken of de steigeronderdelen wel voldoen aan de geldende certificeringen zoals:  EN-1004 norm + Steigerklasse 3.

Rolsteiger opbouwen: nieuwe norm

Voor het opbouwen van een rolsteiger (professioneel met werknemers) gelden sinds 01-01-2018 nieuwe regels. Zo moet u altijd omgeven zijn door middel van heupleuningen tijdens de opbouw, afbouw en het betreden van de steiger. Alleen al erg belangrijk als u uw personeel op de steigers laat werken, veiligheid gaat toch boven alles? Daarnaast voorkomt u boetes die uitgedeeld kunnen worden door de inspectie. De rolsteiger voorloopleuning is iets duurder, maar werkt wel erg prettig. Hoe het werkt? U plaatst de voorloopleuningen en platform met luik eerst voordat u naar de volgende hoogte klimt. Het is hierbij van belang dat u door het platform met luik naar boven gaat. Zodra u op de volgende etage komt bent u al omgeven door de leuningen. Hierdoor wordt  de valkans geminimaliseerd. Laat u vrijblijvend hierover verder informeren.

Wat kost een rolsteiger?

Een rolsteiger kunt u zo samenstellen zoals u zelf wilt, hiermee kunt u de uitgave ook zo duur maken zoals u zelf wilt. Laat u vooraf goed informeren door partijen die er verstand van hebben en in deze branche werkzaam zijn. Een partij die u hierbij gratis van advies kan voorzien is laddersenrolsteigers.nl.

Veiligheid gaat toch boven alles?