Een keukenrenovatie kan een slimme zet zijn wanneer je keuken je eigenlijk verder prima bevalt of wanneer je budget geen nieuwe keuken toestaat en je wel toe bent aan iets anders. Het renoveren van je keuken kan namelijk voor veel minder geld dan wanneer je de hele keuken vervangt door een nieuwe. Maar hoe pak je dit aan? Welke stappen kun je zetten om van jouw oude, vertrouwde keuken een compleet nieuw kookparadijs te maken?

Bepaal wat jij mooi vindt

Door te kijken naar wat jij mooi vindt, zorg je er eigenlijk al voor dat je automatisch de juiste richting op gaat. Zo kun je vrij gemakkelijk je keukenkastjes zelf schilderen of (laten) spuiten of wrappen met speciale folie. En dan natuurlijk precies in de kleur die jij nu het mooist vindt. Nieuwe greepjes op de kastjes en lades en tadaaa: een nieuwe keuken is voor jouw ogen verschenen. Maar er is meer.

Zorg voor meer hygiëne

Ook het aanrechtblad kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Heb je een massief houten aanrechtblad? Dan kun je ervoor kiezen om het goed te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Heb je een ander aanrechtblad en is het écht niet meer om aan te zien? Dan is je aanrechtblad vervangen eigenlijk je enige, logische optie. Je zorgt er dan voor dat je je eten weer hygiënisch kunt bereiden en ook dat je keuken er direct mooier uitziet. En wat denk je van je vloer? Dat kapotte vinyl zorgt nu niet bepaald voor een hygiënische omgeving of een omgeving die gemakkelijk schoon te maken is. Kies een nieuw lapje vinyl uit en leg dat er net zo gemakkelijk zelf in. Je hebt hier alleen een goed scherp mes voor nodig en een vaste hand.

Breng kleur in je leven

Veel oudere keukens zijn nog keurig wit (of wit geweest) en het kan zomaar zijn dat jij dat niet (meer) mooi vindt. Dat is niet vreemd. Na verloop van tijd veranderen je voorkeuren en ook je smaak op het gebied van inrichting staat niet voor de rest van je leven vast. Door een nieuw spatscherm te maken (achter je aanrecht, tegen de muur) in een kleur die nú goed bij jou past, kun je al een grote verandering teweeg brengen. Het kan zomaar zijn dat dit precies is wat jouw keuken echt even nodig heeft!